Skip to main content

Autisme Op Je Bord

Autisme op je bord

Autisme Op Je Bord is een interactieve werkvorm. De bedoeling is om in gesprek te gaan met jezelf en anderen over wat de diepdoordringendheid van het autisme precies inhoudt. Hoe kan ik vanuit het kijken naar gedrag ontdekken welke oorzaken aan datzelfde gedrag ten grondslag liggen?

Autisme Op Je Bord helpt ontdekken, is doelgericht, maakt nieuwsgierig, biedt structuur, geeft duidelijkheid, geeft inzicht en stimuleert op punten waar dat zinvol is.

Autisme Op je Bord is een illustratie van een boom met zichtbare wortels, stam en bladeren. Op de achtergrond van deze boom zijn verschillende gekleurde lagen weergegeven.

Deze lagen zijn in volgorde van boven naar beneden als volgt opgebouwd:

  • Blauw = gedrag
  • Paars = eigenheid
  • Groen = cognitieve theorieën
  • Geel = sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Oranje = sensorische informatieverwerking
  • Rood = hechting

Bekijk ook de andere methodes

De illustratie van de boom staat als metafoor voor de groei en ontwikkeling van de persoon met autisme. Door middel van de gekleurde lagen wordt er inzichtelijk gemaakt welke (autisme specifieke) domeinen verantwoordelijk zijn vanuit de functie van gedrag ten opzichte van het zichtbare gedrag. Opvallend hierin is het onderscheid tussen hetgeen zich boven en hetgeen zich onder de oppervlakte afspeelt.

Autisme op Je Bord wordt alleen gegeven door gecertificeerde autisme op je bord begeleiders. Zij zijn in het bezit van het certificaat.

Meer informatie over Autisme Op je Bord verwijzen wij je door naar www.autismeopjebord.be